Een van de belangrijkste tools die je op onze themapagina Klimaat kunt vinden, betreft de Klimaatschademonitor. Deze laat de totale schade zien die allerlei weersextremen aan huizen, bedrijfspanden en voertuigen aanricht. Denk aan storm en hagel, maar ook aan neerslag en vorst. Op 11 mei verschijnt de nieuwe versie met de weerschades van 2022.
Daarnaast is onder het kopje Tools ook een infographic te vinden die in één oogopslag duidelijk maakt welke weerschade je kunt verzekeren, maar ook hoe je schade kunt voorkomen.
Klimaatschadeschatter
In de toolkit hebben we ons niet beperkt tot onze eigen middelen. Op de themapagina kun je namelijk ook tools vinden die door diverse andere organisaties zijn ontworpen. Wat te denken van de Klimaateffectatlas waarmee je per gemeente de (toekomstige) ontwikkeling van hitte, droogte en wateroverlast kunt inzien. Je kunt maar vast voorbereid zijn, toch?
Bodemdaling
Datzelfde geldt voor de Bodemdalingskaart die duidelijk laat zien welke gebieden het kwetsbaarst zijn voor bodemdaling. En vooruit, nog ééntje dan, de Dutch Green Building Council heeft een methodiek ontwikkeld om klimaateffecten op gebieds- en binnenkort zelfs pandniveau te kunnen inzien. Zo ontstaat er een klimaatscore per pand. Neem gerust een kijkje op onze themapagina voor nog veel meer tips en tools.
Webinar Klimaatschade
En alsof dat alles nog niet genoeg is, organiseren wij op 11 mei het webinar Klimaatschade nu en in de toekomst. Geef je meteen op!