Skip to Content

Om 17.50 uur op vrijdagmiddag kwam de eerste melding binnen. Daarna bleven de meldingen binnenstromen tot ver na middernacht. Ook op zaterdag en zondag was de ellende nog niet voorbij en zorgde het onstuimige weer opnieuw voor veel Salvagemeldingen. Het ging met name om lekkage door het omwaaien van bomen op huizen, verstopte afvoeren en het afwaaien van dakbedekkingen.

Dak weggeblazen

Zo werden in Waddinxveen door een grote waterschade zeventien appartementen onbewoonbaar en in Tiel werd het dak van twaalf woningen weggeblazen. In beide gevallen zorgde Salvage voor de opvang en regelde overnachting voor de gedupeerden.
Ook in Leersum, dat dit weekend veelvuldig in het nieuws was, heeft Salvage een belangrijke coördinerende rol gespeeld. “Er is een goede samenwerking geweest met de betrokken hulpdiensten, waaronder de gemeente. Vooral het instellen van een informatiepunt voor alle gedupeerden bleek een handige zet”, aldus Salvage.

Aandacht, actie en advies

Uit de grafiek blijkt dat de meeste meldingen dit weekend uit de Randstad en Midden-Nederland kwamen. Salvage ontvangt alleen meldingen van de brandweer als er directe hulp en/of ondersteuning nodig is. De hulp bestaat uit aandacht, actie en advies en loopt door tot de eerstvolgende werkdag. Dan neemt de verzekeraar het over.

Vanwege het uitzonderlijke en plaatselijke karakter van de storm die afgelopen weekend over Nederland raasde, is het niet mogelijk om nu al een schatting van het totaalbedrag aan verzekerde schade af te geven. Het Verbond verwacht volgende week donderdag een schatting te communiceren.

Lees meer over stormen en schade op onze 'stormpagina'